NL GB DE
Kwekerij Arborealis

MENU

Onze agenda

Regelmatig organiseren we op de kwekerij een interessant thema weekend of dag over een onderwerp dat met (duurzaam) tuinieren te maken heeft.
Ook kom je ons tegen op tuin- en plantenmarkten om ons assortiment elders onder de aandacht te brengen. Hieronder vindt je de data en locaties.

Zaterdag 23 februari: De wintertuindag Onze jaarlijkse aftrap van een nieuw seizoen

Op deze dag verzamelen we alle winter beauty's zoals Toverhazelaar, Sarcococca's, Lonicera, winterbloeiende Ribes, de Roze knuffelwilg en nog heel veel andere winterbloeiers. Ook bomen en struiken met felgekleurde takken ontbreken niet.
open: 10.00-16.00 uur. toegang gratis. LET OP: PER ABUIS STAAT IN DE KRANT VERMELD DAT AANMELDEN NOODZAKELIJK IS, MAAR DAT HOEFT NIET!!

Zaterdag 2 maart: ent demonstratie op de kwekerij

Elke winter maken we duizenden zgn. 'winter- handveredelingen'. Micha vertelt de kneepjes van het vak! 14.00 uur. Demo is in onverwarmde kas, trek warme kleding aan!! Deelname is gratis. Aanmelden noodzakelijk via sietske@arborealis.nl 

Zaterdag 29 juni Workshop stek maken

Vind je het leuk om zelf je planten stekken? Deze dag maak je kennis met verschillende stekmethodes en je gaat zelf aan de slag!
Aanmelding verplicht: sietske@arborealis.nl tijdstip van 13.00-14.00 theorie 14.00-15.00 praktijk. Deelname: €20.00 inclusief materiaal, koffie&thee. =VOL

Zaterdag en Zondag 20&21 Juli: Hortensiaweekend

Dit is dé tijd voor hortensia. Kom naar de kwekerij voor onze boerenhortensia's, berghortensia's, fluweelhortensia's, eikenbladhortensia's en nog veel meer! entree gratis. Om 13.00 uur  een korte vertelling  over de vele soorten en welke hortensia je nou wel of niet mag snoeien in het voorjaar! Harmke Donker is dit weekend aanwezig met leuke (tuin) brocante.

Zaterdag 17& 18 augustus: Bijen en Vlinder planten staan in de spotlights! 

Met als gast onze goede vriend en collega Arjan Schepers van kwekerij Arjan Schepers. Arjan is naast kweker ook imker en neemt zijn mooiste collectie bijen en vlinderplanten mee! www.arjanschepers.nl
zaterdag  van 9.00-16.30 uur. zondag van 10.00-16.00 uur

Zaterdag 14 september: Voedselbosdag

Wat is er te doen:

10.30 uur lezing van Max de Corte, De Moestuinman. www.demoestuinman.nl
13.00 uur rondleiding over de kwekerij, we nemen en kijkje in de keuken
15.00 uur Wildplukwandeling met Leah Groeneweg van www.inhetwildeweg.nl

14 september van 9.00-17.00 uur.
er is jamverkoop van Betty, Soep&brood, koffie&thee met wat lekkers