Kwekerij Arborealis

MENU

Let op, de webshop is gesloten van 15 april tot begin september.  In deze periode zijn we volop werkzaam in de teelten. 
Welkom om te komen winkelen in onze plantenwinkel op de kwekerij tijdens onze openingsdagen.  De plantenwinkel staat boordevol frisse planten.  Cadeaubonnen worden wel verstuurd.

Teeltwijze

Planten kweken zonder gif 

Samenwerken met in plaats van tegen de natuur past het beste bij de opzet van onze kwekerij. Wij gebruiken daarom geen enkel bestrijdingsmiddel in onze eigen teelten, ook geen biologische.
Wij hanteren echter geen keurmerken; wij zoeken liever zelf vanuit een brede teeltervaring steeds weer naar de minst belastende teeltmethode voor mens en natuur. Daar horen wat ons betreft geen bestrijdingsmiddelen bij. Bovendien is de plaagdruk op onze kwekerij bijzonder laag. Dat komt door het zeer brede assortiment dat we kweken.

Ons teeltproces - van zaadje of stek tot verkoopbare plant - vindt grotendeels plaats op de kwekerij zelf. Zo houden we grip op de kwaliteit van onze planten. Onze planten worden gekweekt in een biologisch potgrondmengsel, de potten zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Soms is onze voorraad zelf gekweekte planten uitverkocht. Dan kopen we elders planten van collega’s in. In dat geval hebben we geen volledig zicht op het teeltproces van deze planten. Wel proberen we dan die leveranciers uit te kiezen die goed te boek staan als het gaat om zorgvuldig en milieubewust kweken.

Als kwekerij vinden we het belangrijk om bij te dragen aan en onderdeel te zijn van een groene en vooruitstrevende vakgroep. Daarom zijn wij aangesloten bij Wilde Weelde.
Door met collega’s ervaringen uit te wisselen over sortiment en bedrijfsvoering zoeken wij naar een zo verantwoord mogelijke manier van telen.
 
Uitgangspunten:
Vakgroep Wilde Weelde hanteert een aantal uitgangspunten, die onderschreven worden door de aangesloten bedrijven en ook door ons:
• Bodem is de basis
• Biodiversiteit
• Gifvrij
• Hergebruik
• Duurzaam materiaal gebruik
• Toekomstbestendig