Kwekerij Arborealis

MENU

Welkom! De webshop is gesloten tussen 15 april en september, zodat we tijd hebben om nieuwe planten te kweken. Onze plantenwinkel op de kwekerij blijft uiteraard open. Vanaf september kun je weer online bij ons plantwinkelen. Cadeaubonnen worden wel verstuurd.

Onze voorraden zijn in september het grootst. Welkom op ons Voedselbosweekend op 21 en 22 september voor ruime keus in planten. Benieuwd naar het programma? Klik hier!

Teeltwijze

Planten kweken zonder gif 

Samenwerken met in plaats van tegen de natuur past het beste bij de opzet van onze kwekerij. Wij gebruiken daarom geen enkel bestrijdingsmiddel in onze eigen teelten, ook geen biologische.
Wij hanteren echter geen keurmerken; wij zoeken liever zelf vanuit een brede teeltervaring steeds weer naar de minst belastende teeltmethode voor mens en natuur. Daar horen wat ons betreft geen bestrijdingsmiddelen bij. Bovendien is de plaagdruk op onze kwekerij bijzonder laag. Dat komt door het zeer brede assortiment dat we kweken.

Ons teeltproces - van zaadje of stek tot verkoopbare plant - vindt grotendeels plaats op de kwekerij zelf. Zo houden we grip op de kwaliteit van onze planten. Onze planten worden gekweekt in een biologisch potgrondmengsel, de potten zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Soms is onze voorraad zelf gekweekte planten uitverkocht. Dan kopen we elders planten van collega’s in. In dat geval hebben we geen volledig zicht op het teeltproces van deze planten. Wel proberen we dan die leveranciers uit te kiezen die goed te boek staan als het gaat om zorgvuldig en milieubewust kweken.

Als kwekerij vinden we het belangrijk om bij te dragen aan en onderdeel te zijn van een groene en vooruitstrevende vakgroep. Daarom zijn wij aangesloten bij Wilde Weelde.
Door met collega’s ervaringen uit te wisselen over sortiment en bedrijfsvoering zoeken wij naar een zo verantwoord mogelijke manier van telen.
 
Uitgangspunten:
Vakgroep Wilde Weelde hanteert een aantal uitgangspunten, die onderschreven worden door de aangesloten bedrijven en ook door ons:
• Bodem is de basis
• Biodiversiteit
• Gifvrij
• Hergebruik
• Duurzaam materiaal gebruik
• Toekomstbestendig