NL GB DE
Kwekerij Arborealis

MENU

Zomerstop verzendingen. Tot 1 September nemen we geen plantbestellingen  aan voor verzending. Cadeaubonnen kunnen wel worden verstuurd. Wij werken nu hard aan nieuwe teelten die vanaf medio augustus weer klaar zullen zijn. De kwekerij is gewoon de hele zomer geopend voor bezoek. 

Kwekerij Arborealis


OPEN:
Donderdag, vrijdag en zaterdag.
Van 9.00 tot 16.30.
(Wij eten tussen 12.00 en 12.30)
 
Kwekerij Arborealis staat al meer dan vijftien jaar voor een groot assortiment duurzaam gekweekte planten; bomen, heesters, klimplanten, kruiden en vaste planten.  Onder al deze soorten bevinden zich veel planten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Ook hebben we flink wat droogte bestendige soorten.

Voedselbos
Wij kweken een breed assortiment voedselbosplanten. We hebben daar een aparte website voor ingericht waar je heel eenvoudig  op laag kan zoeken. zie: www.voedselbos.eu

We richten ons op het opkweken en aanbieden van een breed, sterk en bijzonder assortiment tuinplanten, waaronder een groot aantal bijenplanten en eetbare planten, voor mens én dier. Ook experimenteren we graag met nieuwe of herontdekte soorten.

Samenwerken met in plaats van tegen de natuur past het beste bij de opzet van onze kwekerij. Wij gebruiken geen enkel bestrijdingsmiddel in onze teelten, ook niet de biologische.
Wij laten ons niet leiden door keurmerken maar zoeken vanuit een brede teeltervaring steeds weer naar de minst belastende teeltmethode voor mens en natuur. Met als resultaat vitale bomen, heesters en kruidachtigen én een al maar groeiend aantal vaste klanten.

Ons hele teeltproces - van zaadje of stek tot verkoopbare plant - vindt plaats op de kwekerij zelf. Zo houden we grip op de kwaliteit van onze planten.

In onze plantenwinkel op de kwekerij staan de planten per thema voor je uitgestald. We helpen je graag bij het maken van een geschikte keuze of het beantwoorden van je vragen. Kom eens langs en laat je inspireren door ons assortiment!

Wij verkopen onze planten aan particulieren en professionals.

Online plantenshop
Via ons bestelsysteem kun je eenvoudig planten bestellen, die je op kunt halen of laten versturen! Meer informatie over bestellen..

Wij hebben onze planten gecategoriseerd, om je een beetje te helpen.

Onze agenda 2020

Regelmatig organiseren we op de kwekerij een interessant thema weekend of dag over een onderwerp dat met (duurzaam) tuinieren te maken heeft.
Ook kom je ons tegen op tuin- en plantenmarkten om ons assortiment elders onder de aandacht te brengen. Hieronder vindt je de data en locaties.

5 en 6 September: Liefhebbersdagen bij Kwekerij de Kleine Plantage te Eenrum. www.dekleineplantage.nl

11, 12 en 13 september vieren we in aangepaste vorm onze Nieuwe Oogst voedselbosdag.  Op deze dagen kan je onze verse voorraad nieuw gekweekte (voedselbos) assortiment komen zien en natuurlijk aanschaffen. 
met veel 'snoepjes' uit het assortiment! 
Planten in de schijnwerpers

Nieuwe, of planten die wij graag onder de aandacht willen brengen..

Openingstijden

Onze kwekerij is van 1 maart tot 1 december geopend op:

Donderdag, vrijdag en zaterdag.
Van 9.00 -12.00 en van 12.30 tot 16.30 uur

Onze voedselboswebsite

Steeds op zoek naar een duurzame manier van kweken en leven past het concept van het Voedselbos perfect binnen de opzet van onze kwekerij. Op onze voedselbos website vind je al onze eetbare planten bij elkaar!

Kijk op www.voedselbos.eu

Wat onze klanten zeggen

"Pakjes zijn aangekomen. Mooi verpakt. Geweldig wat een service!!"

"de planten zijn goed toegekomen en een deel is ook al geplant. Bedankt voor de vlotte service en tot een volgende!"