NL GB DE
Kwekerij Arborealis

MENU

Laatste Corona update: het is nog steeds niet toegestaan om plantbestellingen op te halen op de kwekerij. Zodoende is het alleen mogelijk om bestellingen te laten opsturen.

Kwekerij Arborealis


WINTERSLUITING
Tussen december en maart is de kwekerij gesloten voor bezoek. Planten online bestellen kan echter wel: zolang het weer het toelaat kan er gedurende de winter prima geplant worden. Ivm aangescherpte Corona maatregelen is het voorlopig niet  mogelijk om bestelling af te halen, bestellingen worden met de post verstuurd  of geleverd via een transporteur.

 
Kwekerij Arborealis staat al  20 jaar voor een groot assortiment duurzaam gekweekte planten; bomen, heesters, klimplanten, kruiden en vaste planten.  Onder al deze soorten bevinden zich veel planten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Ook hebben we flink wat droogte bestendige soorten.

Voedselbos
Wij kweken een breed assortiment voedselbosplanten. We hebben daar een aparte website voor ingericht waar je heel eenvoudig  op laag kan zoeken. zie: www.voedselbos.eu

We richten ons op het opkweken en aanbieden van een breed, sterk en bijzonder assortiment tuinplanten, waaronder een groot aantal bijenplanten en eetbare planten, voor mens én dier. Ook experimenteren we graag met nieuwe of herontdekte soorten. 

Samenwerken met in plaats van tegen de natuur past het beste bij de opzet van onze kwekerij. Wij gebruiken geen enkel bestrijdingsmiddel in onze teelten, ook niet de biologische. 
Wij laten ons niet leiden door keurmerken maar zoeken vanuit een brede teeltervaring steeds weer naar de minst belastende teeltmethode voor mens en natuur. Met als resultaat vitale bomen, heesters en kruidachtigen én een al maar groeiend aantal vaste klanten. 

In onze plantenwinkel op de kwekerij staan de planten per thema voor je uitgestald en zijn de planten voorzien van informatiekaarten.
Kom eens langs en laat je inspireren door ons assortiment!

Online plantenshop
Via ons bestelsysteem kun je eenvoudig planten bestellen, die je op kunt halen of laten versturen! Meer informatie over bestellen..


Wij zijn lid van de vakgroep Wilde Weelde, klik op het logo voor meer informatie.

Wij hebben onze planten gecategoriseerd, om je een beetje te helpen.

Onze agenda 2021

Regelmatig organiseren we op de kwekerij een interessant thema weekend of dag over een onderwerp dat met (duurzaam) tuinieren te maken heeft.
Ook kom je ons tegen op tuin- en plantenmarkten om ons assortiment elders onder de aandacht te brengen. Het programma voor 2021 is nog niet bekend

Planten in de schijnwerpers

Nieuwe, of planten die wij graag onder de aandacht willen brengen..

Openingstijden

Onze kwekerij is van 1 maart tot 1 december geopend op:

Donderdag, vrijdag en zaterdag.
Van 9.00 -12.00 en van 12.30 tot 16.30 uur

Onze voedselboswebsite

Steeds op zoek naar een duurzame manier van kweken en leven past het concept van het Voedselbos perfect binnen de opzet van onze kwekerij. Op onze voedselbos website vind je al onze eetbare planten bij elkaar!

Kijk op www.voedselbos.eu

Wat onze klanten zeggen

"Pakjes zijn aangekomen. Mooi verpakt. Geweldig wat een service!!"

"de planten zijn goed toegekomen en een deel is ook al geplant. Bedankt voor de vlotte service en tot een volgende!"