NL GB DE
Kwekerij Arborealis

MENU

Tot de bouwvak zijn we nu ook iedere woensdag geopend! In de periode van mei tot september versturen we geen planten, we zijn dan volop bezig met onze teelten.

 

De Kwekerij

De naam van onze kwekerij is opgebouwd uit twee Latijnse woorden; ARBOR (boom) en BOREALIS (van het noorden). Vrij vertaald heet onze kwekerij ‘bomen van het noorden’.    


De gezichten en handen achter Arborealis zijn die van Micha Wieland en Sietske Metz. Beiden hebben de studie boomteelt aan de welbekende Gerard Adriaan van Swieten tuinbouwschool te Frederiksoord afgerond.  

De bevlogen compagnons deelden al in hun studietijd een passie voor bijzondere, sterke en waar mogelijk eetbare gewassen. Als gevolg daarvan begonnen ze al vroeg met het verzamelen, selecteren en kweken van planten tijdens hun studie met als doel: het opbouwen van een gezamenlijke kwekerij. En dat is gelukt! De afzetmarkt van Arborealis bevindt zich in heel Nederland en ver daar buiten. 

Samen met hun medewerkers en een groep gedreven vrijwilligers maken zij de kwekerij ieder jaar weer een stukje uitgebreider. 

Van harte welkom op onze kwekerij,

Team Arborealis