NL GB DE
Kwekerij Arborealis

MENU

Om  pakketten tijdig te kunnen verwerken voor kerst zullen wij alle bestellingen die t/m 10 december geplaatst worden nog verwerken en verzenden.  Bestellingen die na 10 december geplaatst worden, zullen in januari verzonden worden, mits het weer het toelaat. Bestellen en afhalen op de kwekerij kan t/m 18 december.

Teeltwijze

Planten kweken zonder gif 

Samenwerken met in plaats van tegen de natuur past het beste bij de opzet van onze kwekerij. Wij gebruiken daarom geen enkel bestrijdingsmiddel in onze eigen teelten, ook geen biologische.
Wij hanteren echter geen keurmerken; wij zoeken liever zelf vanuit een brede teeltervaring steeds weer naar de minst belastende teeltmethode voor mens en natuur. Daar horen wat ons betreft geen bestrijdingsmiddelen bij. Bovendien is de plaagdruk op onze kwekerij bijzonder laag. Dat komt door het zeer brede assortiment dat we kweken.

  
Ons hele teeltproces - van zaadje of stek tot verkoopbare plant - vindt plaats op de kwekerij zelf. Zo houden we grip op de kwaliteit van onze planten. De planten worden gekweekt in een biologische potgrondmengsel, de potten zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Soms is onze voorraad zelf gekweekte planten uitverkocht. Dan kopen we elders planten van collega’s in. In dat geval hebben we geen volledig zicht op het teeltproces van deze planten. Wel proberen we dan die leveranciers uit te kiezen die goed te boek staan als het gaat om zorgvuldig en milieubewust kweken.


Als kwekerij vinden we het belangrijk om bij te dragen aan en onderdeel te zijn van een groene en vooruitstrevende vakgroep. Daarom zijn wij aangesloten bij Wilde Weelde
Door met collega’s ervaringen uit te wisselen over sortiment en bedrijfsvoering zoeken wij naar een zo verantwoord mogelijke manier van telen.
 
Uitgangspunten

Vakgroep Wilde Weelde hanteert een aantal uitgangspunten, onze die gedeeld worden door de aangesloten bedrijven en ook door ons:
• Bodem is de basis
• Biodiversiteit
• Gifvrij
• Hergebruik
• Duurzaam materiaal gebruik
• Toekomstbestendig