Kwekerij Arborealis

MENU

Welkom! De webshop is gesloten tussen 15 april en september, zodat we tijd hebben om nieuwe planten te kweken. Onze plantenwinkel op de kwekerij blijft uiteraard open. Vanaf september kun je weer online bij ons plantwinkelen. Cadeaubonnen worden wel verstuurd.

Onze voorraden zijn in september het grootst. Welkom op ons Voedselbosweekend op 21 en 22 september voor ruime keus in planten.

Sortiment

Op onze kwekerij kweken we een ruim en divers assortiment bomen, heesters, vaste planten en kruiden. Ook in het kweken van bijzondere eetbare gewassen (voedselbosplanten) hebben we veel plezier. Als echte plantenliefhebbers leggen we graag de nadruk op planten die maar weinig worden aangeboden. Een belangrijk criterium is wel dat ze goed toepasbaar zijn in ons klimaat.  

Planten thema’s
Om het onze klanten in de plantenwinkel op de kwekerij wat makkelijker te maken hebben we onze planten ingedeeld in een aantal categorieën. Zo bieden wij bijvoorbeeld planten voor bijen aan, droogte minnende soorten, wintergroene planten, laag blijvende heesters, hoog opgroeiende heesters en natuurlijk ons eetbare assortiment. Dit maakt het kiezen uit zoveel soorten wat makkelijker!
  
Op zoek naar nieuwigheden of vergeten soorten 
Door het zelf verzamelen van plantmateriaal (stekken, griffels) en zaden blijven wij altijd op zoek naar nieuwe aanvullingen of juist vergeten soorten voor ons al maar groeiende assortiment. Door de jaren heen hebben we zo een brede en bijzondere collectie opgebouwd en kunnen we samen met onze klanten een bijzonder assortiment in stand houden. 
Wij vermeerderen ons assortiment zelf, enkele planten uitgezonderd. Door zelf te vermeerderen zijn we er namelijk vrijwel zeker van dat de planten soortecht zijn. Bovendien hebben we er heel veel plezier in!